در اسلام، فرزند نعمتی الهی و امانتی گران بها از سوی خداوند شمرده میشود. او نه تنها زینت بخش زندگی والدین که بذر آیندهای شکوفا برای امت اسلامی است. فرزند موهبتی است که با تربیتی شایسته به گلی خوش بو تبدیل میشود.
برخی والدین درباره تربیت دینی فرزندانشان میگویند که دخالتی نمیکنیم و به انتخابشان ارج مینهیم. اما این اندیشه، خطایی آشکار است. در مبانی دین به روشنی آمده که پدر و مادر موظفاند فرزندان را به سوی انجام واجبات و اقامه نماز رهنمون شوند.
پیامبر اکرم فرمود: موسی به خداوند عرض کرد خدای من نزدیک شدن به تو و رحمتت را خواهانم فرمود: نزدیکی من برای کسی است که شب قدر بیدار بماند و رحمت من برای کسی است که در شب قدر به فقرا رحم کند
در هر شب ماه مبارک رمضان دو رکعت نماز اقامه کن...کسی که این نماز را بخواند خداوند هفتاد هزار گناهش را می بخشد
ماه رمضان ماه خداست و ماهی است که خداوند در آن حسنات را میافزاید و گناهان را پاک میکند و آن ماه برکت است.
در دنیای امروز، بسیاری از ازدواجها تحت تأثیر فرهنگهای غیر اسلامی و معیارهای مادی، به سمت تجملگرایی، هزینههای سنگین و معیارهای سطحی سوق پیدا کردهاند. این تغییر سبک، مشکلاتی همچون افزایش سن ازدواج، سختیهای اقتصادی و کاهش استحکام خانوادهها را به همراه داشته است.
ازدواج در اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است. تا جاییکه نیمی از ایمان فرد کامل میگردد. اما متاسفانه امروزه آنقدر فرایند ازدواج سخت و سنگین شده که جوانان یا نمیتوانند و یا ترجیح میدهند که سمت آن نروند. ازدواج باید ساده و روان برگزار شود تا امنیت و آرامش در جامعه حکمفرما شود.
ذلت یکی از ناپسندترین ویژگیهایی است که شخصیت و کرامت انسانی را تحت تأثیر قرار میدهد و روح انسان را اسیر خود کرده و او را از جایگاه والای انسانی به خواری میکشاند ، ذلت اراده و استقلال انسان را میرباید و عزت فرد را فدای منافع زودگذر میکند.